Thursday, October 26, 2017

♥ Pemenang Giveaway Suka Hati Lah By E'in ♥

Assalamualaikum..


PEMENANG GIVEAWAY SUKA HATI LAH BY E'IN | Alhamdulillah.. Giveaway nie dah tamat semalam.. Tak sangke betul-betul tak sangke sebab dapat sambutan yang agak memberangsangkan..


Terima kasih kepada semua kawan-kawan blogger yang bagi support.. Okay dah jom e'in nak umumkan pemenangnye.. Macam e'in cakap sebelum nie, e'in pilih pemenang berdasarkan random.org.. Dan pemenangnye ialahhhhhhhhhhhhhhhhh




Tahniah kepada Zafirah Nazri !!


Nanti bagi details kat email e'in ye: farralif20@gmail.com


Yang lain yang tak menang tu jangan kecewa ye.. In shaa Allah akan datang e'in akan buat giveaway lagi.. So kat bawah nie e'in akan senaraikan semua blogger yang amek bahagian.. Korang boleh laa berkenal-kenalan!


1. http://www.bajuwarnacoklat.com/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
2. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
3. http://www.sisgee.com/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
4. http://chea94.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
5. https://ombakbergigis.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
6. https://robiahtul.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
7. http://twenty-oone.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
8. https://jombercontest.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
9. http://www.leaazleeya.com/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
10. http://www.kasihjuju.com/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
11. https://nysachubby.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
12. http://www.safirulamar.com/p/blog-page_3.html
13. http://www.naniena.com/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
14. https://messarah.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
15. https://loveneddy.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
16. https://farhannajafri.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
17. http://www.jiakreatifelt.com/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
18. http://kylifa.blogspot.com/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
19. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
20. http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
21. https://ainniah.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html?m=1
22. https://ladyinredplanner.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
23. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
24. http://nukilansamurai.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
25. http://dramaticyang.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
26. https://intansaffyna.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
27. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
28. http://ape-kinah.blogspot.com/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
29. http://salatulzarida.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
30. http://www.helloaiman.com/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
31. http://www.bilalelakiberbicara.com/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
32. https://mrsablogstori.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
33. http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hatilah-by-ein.html
34. http://belogwanaeiskay.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
35. http://www.mamapipie.com/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
36. http://www.adianiez.com/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
37. http://www.sayidahnapisah.com/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
38. http://najahmustapa.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
39. http://renex89.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
40. http://www.syuhadasalleh.com/2017/10/19/giveaway-suka-hati-lah-ein/
41. http://akusukaketawa.blogspot.com/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
42. http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html
43. http://ftndiana.blogspot.com/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html

Monday, October 23, 2017

♥ Giveaway Suka Hati Lah by E'in ♥

Assalamualaikum..


Ini ialah sticky post.. Sila scroll ke bawah untuk entry baru..


Seperti yang dijanjikan, hari nie e'in nak buat first giveaway.. Suke tak? Hahaha.. First time wey nak buat.. Tak tahu laa dapat sambutan ke idok.. Takpe, cube tu perlu.. Haha..


Syarat-syarat:


1. Follow blog E'in

2. Follow Google+ Ein

3. Buat satu entry bertajuk "Giveaway Suka Hati Lah by E'in" dan link kan dengan entry nie 

4. Tag 2 kawan blog korang


TARIKH TUTUP: 23/10/2017


Haa Senang tak? Senang kan.. Pemenang akan dibuat melalui random.org 


Dannnnnnnnnn.. Hanya ade seorang saje pemenang.. Dan hadiahnye ialah sebotol De'xandra Perfume.. 


Good luck korang!

Monday, October 16, 2017

♥ Rainbow Run 2017 ♥

Assalamualaikum..


RAINBOW RUN 2017 | Haa sape kat sini yang suke lari-lari? Bukan lari rumah ea.. Haha.. Nie marathon nie haa.. Sape suke angkat jari! E'in nak share satu event larian yang akan diadakan next month kat JB..







2017 Rainbow Run telah kembali!
.
Mengandungi 7 acara:
1. Hari Larian🏃🏻🏃🏻‍♀
2. Hari Amal
3. Hari Keluarga👨‍👩‍👧‍👧
4. Hari Kitar Semula🍀
5. Hari Komuniti👬👭
6. Hari Pendidikan📚
7. Hari Terbuka💞
.
Larian gembira + karnival amal + expo
.
Harga daftar:
~RM50 sebelum 31/10/17
~RM70 selepas 1/11/17
~RM70 pada 26/11/17
.
Peserta yang berdaftar akan mendapat:
1. Dry fit T-shirt
2. Medal
3. Gelang tangan larian
4. Bag cenderahati
5. Tuala sukan
6. Sijil
7. Topi kumpulan
.
AJAK KAWAN2, PASANGAN DAN KELUARGA ANDA UNTUK MENDAFTAR SEBELUM 31/10/17. JANGAN LEPASKAN PELUANG!!
.
Untuk sebarang pertanyaan dan pendaftaran, boleh hubungi:
www.wasap.my/60177661582 



Meh e'in share gambar tahun lepas.. Tahun lepas e'in tak dapat join sebab time tu ecad masih kat dalam perut lagi.. Hihi..














Sape yang free tu boleh laa ikut serta.. Jom laa join!

Monday, October 9, 2017

♥ Terjebak ♥

Assalamualaikum..


TERJEBAK | Sebelum kawen, e'in memang suke bace novel.. Novel cintan cintun tu taw.. Kat rumah memang banyak koleksi novel.. Memang fantasi abes laa kan bace buku cintan cintun tu.. Walaupun dah tahu memang takkan ade punye jalan cite macam tu dalam realiti.. Hahaha..


Tapi sejak dah kawen plus dah ade anak nie, hobi tu terpadam terus.. Dah takde masa nak duduk kat kedai buku lame-lame belek novel.. Dah takde masa nak bace novel-novel tu sume.. Banyak lagi komitmen lain..


Tapi sebab selalu jengah blog siqah dengan lea, makin membuak pulak rase nak bace novel balik sebab dorang memang selalu review novel.. Gile hakak wey! Lepas dah dapat pujuk asben and die dah bagi green light, e'in terus lompat bintang! Okay yang nie tipu.. E'in terus laa usha-usha page yang jual novel online.. Tak dan dah nak pegi kedai buku lame-lame..


Kali nie no more fairy tales punye novel.. Sekarang try baca buku dari Terfaktab and Fixi aje.. Yang nie jalan cerita memang normal dengan realiti..




So far e'in dah ade 5 buah koleksi daripada dua terbitan tu.. Maybe ade orang ingat agak ketinggalan sikit, tapi takpe e'in tak kesah pun.. Haha..

Monday, September 25, 2017

♥ Suami Isteri ♥

Assalamualaikum..


SUAMI ISTERI | Sebenarnye bulan September nie ade beberapa hari istimewa buat e'in.. First, birthday e'in and second, anniversary e'in dengan asben.. Yeay!!


20/9 lepas, genap 2 tahun e'in dengan asben sebagai suami isteri.. Alhamdulillah, Allah masih panjangkan jodoh kami sehingga hari nie.. Semoga jodoh kami kekal sampai jannah.. Amin Ya Allah..




E'in kenal dengan asben pada tahun 2007.. Time tu kitorang satu kelas kat Politeknik Johor Bahru.. So dah nak dekat 10 tahun dah kitorang bercintan cintun.. Haha..


Sape yang dah lame follow blog e'in mesti dah tahu dah.. Sebab dulu selalu update pasal cintan nie sume.. Gaduh ke ape ke.. Sume nak update taw! Tapi lepas tunang, terus delete post-post tu sume.. Rase tak matangnyeeeee laa hai time tu.. Hahaha..


P/s: Makin lame makin dah tak tahu nak update ape kat blog nie.. Maybe nak buat giveaway kot lepas nie.. Doa-doa jadi laa ye..

Friday, September 15, 2017

♥ Bouquet Coklat ♥

Assalamualaikum..


BOUQUET COKLAT |11 september 2017 lepas, pagi tu tengah hujan lebat kat jb nie.. Memang lemau laa kan kat ofis nie haa.. Tengah-tengah hujan lebat tu, tetibe ade orang datang ofis and cari e'in.. Dalam hati cakap, sape pulak yang cari aku hujan-hujan lebat nie.. E'in dengan muka blur turun laa bawah..


Tetibe orang delivery tu terus hulurkan bouquet coklat dengan belon.. 

E'in: Eh sape bagi nie bang?
Delivery: Ade kad tu.. Bace laa..

Abes je bace terus rase malu sebab asben e'in yang hantar rupenye.. Hahaha.. Abes bising satu ofis.. Hahaha.. Dah pandai die sekarang taw!


Nak tahu sebab ape e'in dapat bouquet coklat tu? Sebab alhamdulillah 11 september lepas genap laa umo e'in yang ke 28.. Alhamdulillah Ya Allah.. Masih dipanjangkan usia..


Terima kasih untuk semua ucapan dari kawan-kawan.. Tak sangke masih ade yang ingat tentang diri ini.. Cewahhhh 😜




Tuesday, August 29, 2017

♥ Kesian Mata Makin Tak Sihat ♥

Assalamualaikum..


KESIAN MATA MAKIN TAK SIHAT | Sebenarnye e'in seorang yang rabun.. Rabun since zaman sekolah.. Tapi time tu takde laa tinggi bebeno power mata nie haa.. Kalau tak pakai spec pun boleh nampak aje..


Tapi sejak masuk umo 20an, rabun makin tinggi.. Termasuk laa silau.. Nak-nak kite nie keja jenis yang memang hadap konputer je 8 jam.. Memang makin tinggi laa power die tu kan.. Sebelum nie memang tak suke betul pakai spec, rase rimas lain macam.. Tu yang pakai contact lense aje cume kat rumah je pakai spec..


Tapi yang sedihnye, sekarang power rabun e'in sangat tinggi.. kanan -5.00, kiri -5.25 :'( .. Silau tak ingat bape tapi memang agak tinggi.. Tu yang sekarang stop pakai contact lense.. Cume pakai bile ade attend majlis tertentu je.. Nak nampak lawa sikit kononnye.. Haha.. Sekarang 24jam memang dengan spec aje laa.. Sebab kalau pakai contact lense kena order siap dengan silau sekali..


*abaikan muke yang selebet pegi keja nie haa* Sekarang malas betul laa nak make up kalau pegi keja.. Lipstick merah mak ngah pun dah malas nak pakai.. Haha..


Asben e'in ade suruh jugak e'in buat pembedahan lasik mata.. Kemain kau die offer.. Die cakap macam botol jem.. Power tinggi kan cermin nye tebal lepas tu mata kite nampak kecik.. Siot je kan.. Haha.. Tapi tu laa sebelum buat lasik tu kena check dulu mata nie sesuai ke tak.. Mulut memang cakap nak buat lasik, tapi dalam hati takut ya amat.. Tengok laa nanti nak buat ke tak..


Korang ade pengalaman dengan pembedahan lasik mata tak?

Monday, August 21, 2017

♥ Telco Mana Yang Best? ♥

Assalamualaikum..


TELCO MANA YANG BEST? | Sume orang tahu yang kat Malaysia nie ade banyak jenis telco.. Maxis, Digi, Umobile, Celcom, etc.. Kemain sume tak nak kalah offer macam-macam benefit.. Tapi bagus ke line die? Berbaloi ke tak?




Kekadang sampai kite sendiri konfius or tak tahu nak pilih yang mane satu.. Nak ikut pada majoriti pun tak boleh pakai jugak.. Kekadang tempat dorang okay, tempat kite yang tak okay.. Nak tak nak kena try and error.. Tu pun kalau rajin laa.. Haha..


Mule-mule dulu e'in penah pakai line Maxis.. Bertahun jugak bertahan.. Last-last potong sebab banyak sangat hidden charges.. Tup-tup amekkkkkk banyak kemain bill.. Lepas tu kalau balik Taman Scientex, kemain takdak line terus.. Bayang 'E' pun susah nak nampak..


Lepas tu e'in try pulak line UMobile.. Agak best sebab e'in pakai kat ipad.. Laju pun laju cume yang tak bestnye, ade sesetengah tempat yang takde line UMobile nie.. Pakai cume setahun je lepas tu potong..


Then, e'in try Digi 4G LTE pulak.. Best, laju, balik Scientex pun ade je line.. Tapi yang tak bestnye, Kalau kite dah gune 4G then kite pegi satu tempat tu line nye 'H', lembapnye Ya Allah dah macam line 'E' dah.. Lepas tu line takde kalau kat ofis e'in nie.. Bile buat report, dorang boleh cakap kat area sini dorang ade masalah and tengah upgrade.. Bile tanye bile boleh settle? Dorang boleh jawab tak tahu lagi.. Ewah ewah sedap je jawab macam tu.. Rugi tahu tak oii.. Just pakai setahun jugak Digi nie..


So sekarang e'in and asben try line RedOne pulak.. Nie lepas asben tengok ade kawan die yang offer line nie.. 20GB and RM58 sebulan.. Berbaloi laa kan.. Line laju je takde sekat-sekat kalau tengok movie or Youtube.. Oh ye RedOne nie gune line Celcom.. So kite tengok boleh bertahan sampai bile.. 


Kalau yang nie pun tak okay, tak tahu nak pakai line ape dah.. Tapi nak dikatakan sekarang nie, line telco sume same je.. Ade yang good and bad.. So kite kena berserah jelaa tengok kawasan masing-masing line ape yang okay.. Ye dak?

Tuesday, August 15, 2017

♥ Atiehilmi.com First Giveaway Ukhwah Kita Kerana Allah ♥

Assalamualaikum..


ATIEHILMI.COM FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH | Alhamdulillah masih sempat lagi nie nak join.. Dah janji dengan akak atie yang e'in nak join tapi lupe nak update sampai laaa hari nie baru teringat.. Masalah pelupe makin teruk laa.. Hahahaha..




Sape yang rase tengah free tu meh laa kite join beramai-ramai.. Syarat die memang simple gile laa.. Gile pun tak simple macam nie! Hahahaha..


Kat sini e'in tunjukkan sekali hadiah kepada yang bakal menang nanti..




Haa menarik kan! So, ape tunggu lagi, join join berjemaah!

Monday, August 7, 2017

♥ Jumpe Kawan Blogger ♥

Assalamualaikum..


JUMPE KAWAN BLOGGER | Eh, macam dah lame tak datang sini laa! Oh ye laa.. Takde update pape last week sebab tak tahu nak kongsi ape.. Hahaha.. Sendu betul laa.. Hari nie datang sini sebab ade cite yang saje nak kongsi.. Hihi..


Weekend lepas e'in ikut asben ade kursus kat Puchong.. Bile dah ke sana tetibe ingat kat sorang kawan blogger nie.. Kot-kot boleh meet up sebab ade masa jap bile asben pegi kursus tu kan.. Okay deal laa dah dengan die seminggu sebelum pegi sane.. Hamek awal-awal dah inform.. Hihi..


E'in kenal die since start blogging dulu tahun 2010.. Seriously ramai blogger time tahun nie sume dah tak aktif blogging dah sekarang.. Walaupun dorang dah tak aktif blogging lagi, kitorang still contact each other kat fb, instagram or whatsapp..


 Haa.. yang tengah tu laa lebly.. Hihi..


Semalam sempat jumpe sejam je.. Boleh la kan kitorang lepak kat Putrajaya je laa.. Hihi.. Takpe next time in shaa Allah kite boleh jumpe lagi.. Thank u lebly!!




Muke budak excited jumpe air.. Haha..




Hopefully lepas nie dapat jumpe lagi sorang blogger yang agak rapat dengan e'in.. Name die kakton a.k.a bukan name sebenar.. Die kakton, e'in dikton.. Hahahahaha..

Monday, July 24, 2017

♥ Bestfriend Forever Contest By Ai ♥

Assalamualaikum..


BESTFRIEND FOREVER CONTEST BY AI | Hari nie berkesempatan sikit nak join contest.. Macam dah lame tak join ape-ape nie.. Hihi.. Thank u taw Ai sebab invite e'in.. :)


Klik banner untuk join ye korang..


E'in ade sorang bff nie.. Name die Saiyidah.. Kitorang kenal mase form 4.. Time tu 1 dorm kat sekolah teknik.. Tapi time sekolah kitorang kawan biase-biase je.. Takde istilah rapat or bff pun.. Kitorang start rapat bile abes sekolah.. Selalu contact sesame.. Selalu tido rumah die.. Haha! 


Macam-macam yang kitorang kongsi same-same.. Pasal hal bf time tu.. Pasal kawen jadi tak jadi.. Alahai ieda.. Haha.. Mak ieda pun dah kenal bena dengan e'in nie haa.. Lepas kawen memasing makin busy and kitorang memang dah jarang gile nak jumpe.. Tu pun just komen-komen kat fb @ ig je..


Gambar tahun 2014.. Malam nikah bff e'in.. Majlis resepsi die esoknye e'in tak dapat datang sebab same tarikh dengan majlis tunang cousin e'in.. Kemain merajuk die dengan mak die.. Haha.


Sekarang masing-masing dah ade family kecik.. Busy betul sampai raya tahun nie pun kitorang tak dapat jumpe.. Sodihhhhhhhhhhhh.. :( Takpe laa ieda, aku harap persahabatan kite nie kekal sampai bile-bile taw! Kau je yang tahu perangai gile aku.. Aku sayang kau taw!

Monday, July 17, 2017

♥ Ecad Turn 1 ♥

Assalamualaikum..


ECAD TURN 1| Alhamdulillah.. 21/6/2017 lepas ecad dah genap setahun.. Yeay!!! Anak ibu dah makin besar dah.. Takde celebration pape pun untuk ecad tahun nie.. Sebab pertama, birthday ecad jatuh pada bulan puasa.. Susah nak celebrate.. Mase macam singkat je rase.. Sebab kedua, nak celebrate time raya pun tak boleh.. Bz nak oiiii hujung minggu..


Takpe laa ye nak.. Dah buat pulut kuning, bubur putih bubur merah pun dah cukup dah.. Next year ibu dengan ayah janji akan celebrate okay!! E'in takde rase jeles or amek hati pun kalau ade 'orang luar' yang tanye kenape tak buat birthday party untuk ecad.. Ibu dengan ayah senyum je nak.. Kitorang hari-hari doakan ecad.. Rasenye tu lebih bermakna kot..


Semoga ecad membesar dengan sehat, menjadi anak yang soleh, dan berbakti pada ibu dengan ayah kelak ye anak.. Ibu ayah sayang ecad sampai bile-bile!!


4 hari lepas pun ecad dah berjaya jalan sendiri tanpa pegang ape-ape kat sekeliling.. Good job anak ibu!! Sejak-sejak dah pandai jalan nie, ibu nie makin macam tarzan pulak rase.. Haha.. Ecad makin tak reti duduk diam dah.. Asek nak kesana kesini je..




Ecad baru setahun tapi ramai dah tanye bile ecad nak dapat adik? Ewah ewah ewahhhhhhh.. Ibu buat-buat tak dengar jelaa.. Haha..

Monday, July 10, 2017

♥ Resepi Ikan Bawal Masam Manis ♥

Assalamualaikum..


RESEPI IKAN BAWAL MASAM MANIS | Rase macam teringin nak share resepi pulak laa kali nie.. Senang je resepi nie.. Cepat pun ye jugak.. Haritu tekak macam teringin sangat nak makan.. Tu yang buat tu.. Jom jengah care-carenye..




Bahan-Bahan:

1. 1 ekor ikan bawal

2. 1 sudu besar serbuk kunyit - digaul dengan ikan

3. Secubit garam - digaul dengan ikan

4. 1 biji bawang besar - dihiris

5. 1/2 inci halis - dihiris

6. 2 ulas bawang putih - dihiris

7. 1 biji tomato - potong dadu kecik-kecik

8. Timun - potong dadu kecik-kecik

9. 1 biji lada merah - belah dua, buang biji, dan potong dadu kecik-kecik

10. 1 sudu besar cili kisar

11. 3 sudu besar sos cili

12. 2 sudu besar sos tomato

13. Garam secukup rase


Cara-Cara:

1. Gaul ikan bawal dengan serbuk kunyit dan garam, goreng hingga masak dan ketepikan

2. Tumis bawang putih dan halia hingga wangi, masukkan cili kisar dan tumis hingga garing

3. Masukkan sos cili dan sos tomato, kacau rata dan tuang sedikit air.. Kacau dan biar mendidih

4. Akir sekali masukkan tomato, timun, lada merah, bawang besar.. Kacau rata dan biarkan sampai pekat sikit.. Siap untuk dihidangkan!


P/s: Oh ye, e'in menang haritu giveaway dari Elsa.. Alhamdulillah.. :)

Monday, July 3, 2017

♥ Selamat Hari Raya! ♥

Assalamualaikum..


SELAMAT HARI RAYA! | Kemain seronok ea cuti raya seminggu.. Hari nie baru naik keja.. Hari nie jugak baru ade masa nak update blog.. Kemain lame tinggal blog.. Sakan beraya nooooo..


Takde laa sakan mane pun sebenarnye.. Cume excited sikit laa sebab ade si bujang tu plus balas dendam sikit untuk tahun lepas.. Yelaa tahun lepas orang sume pakai baju cantik-cantik, makan sedap-sedap.. Kite pakai kain batik, duduk rumah je.. Hahaha.. Tengah pantang kate die.. Tu yang excited lebih sikit tahun nie..


Tak terlambat lagi e'in nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin kepada semua kawan-kawan blog e'in.. Mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki.. Kot-kot e'in ade buat salah dengan korang, ade terkasar bahasa dengan korang, ade buat korang kecik hati ke kan.. Mintak maaf na.. 0-0 taw.. Janji tak buat lagi.. Haha!


Tahun nie pagi raya e'in dengan family asben.. Nasib baik rumah mak masing-masing tak jauh.. So takde laa berebut nak balik mane dulu.. Dah jom nak belanje gambar sikit.. Hihi..


Pagi raya.. Alamak aiii si bujang tu tak tengok camera pulak..








Tak larat nak lambung ecad tinggi-tinggi.. 10kg kot.. Haha..






Kawan-kawan blogger yang kat JB tu, yang rase-rase nak datang rumah tu, boleh PM tepi ea.. :p

Monday, June 19, 2017

♥ Centre Point Hotel Pratunam, Bangkok ♥

Assalamualaikum..


CENTRE POINT HOTEL PRATUNAM, BANGKOK | Fuh! Baru ade rase nak update pasal company trip pegi Bangkok hari tu.. Kitorang amek flight dari Singapore pegi ke Suvarnabhumi Airport.. Flight kol 12.35pm so memang awal laa tercongok kat Changi Airport tu..


 Time nie dorang tengah sedap bantai Starbucks, kite selpiaq jelaa.. Puasa kan.. Haha..


Sebelum boarding kite berangan dulu..


Sampai Suvarnabhumi Airport around 3.15pm.. Benda first sampai sane, beli simkad dulu.. Haa yang nie boss belanje untuk sume staff.. Alaaa staff bukan ramai pun kan.. Lupe plak nak snap gambar simkad tu.. Next entry laa ea e'in share.. Yang penting line lajuuuuuu.. Haha..


Sumber dari Google..


Kami menginap di Centre Point Hotel Pratunam, Bangkok untuk seminggu tu.. Hotel 4 star kalau tak silap.. Hotel nie memang terletak kat tengah-tengah bandar.. Sesak jangan cakap laa oii.. Jom e'in belanje sikit kawasan situ.. Serius macam e'in cakap sebelum nie, memang tak amek banyak gambar.. Mood tu takde.. Kenape ntah.. Maybe sebab bulan puasa kot.. Tak excited sangat nak pegi sini sebenarnye.. Haha..






 nie bilik untuk 4 orang.. Besar and selesa sangat..


Selfie dalam toilet tu MESTI untuk perempuan.. Haha..


Malam tu ade laa merayap kejap.. Sebab hotel nie kat tengah-tengah bandar, so memang dekat dengan shopping mall.. Merayap dalam shopping mall je malam tu.. Tu pun tak larat wey.. Penat lain macam.. Muke takde seri langsung.. Haha!




Dah tak tahu dah nak taip ape.. Haha.. Tunggu jelaa next entry korang! Oh ye, minggu nie minggu terakhir puasa kan.. Macam mane persiapan raya korang? Settle dah?
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI