Monday, October 9, 2017

♥ Terjebak ♥

Assalamualaikum..


TERJEBAK | Sebelum kawen, e'in memang suke bace novel.. Novel cintan cintun tu taw.. Kat rumah memang banyak koleksi novel.. Memang fantasi abes laa kan bace buku cintan cintun tu.. Walaupun dah tahu memang takkan ade punye jalan cite macam tu dalam realiti.. Hahaha..


Tapi sejak dah kawen plus dah ade anak nie, hobi tu terpadam terus.. Dah takde masa nak duduk kat kedai buku lame-lame belek novel.. Dah takde masa nak bace novel-novel tu sume.. Banyak lagi komitmen lain..


Tapi sebab selalu jengah blog siqah dengan lea, makin membuak pulak rase nak bace novel balik sebab dorang memang selalu review novel.. Gile hakak wey! Lepas dah dapat pujuk asben and die dah bagi green light, e'in terus lompat bintang! Okay yang nie tipu.. E'in terus laa usha-usha page yang jual novel online.. Tak dan dah nak pegi kedai buku lame-lame..


Kali nie no more fairy tales punye novel.. Sekarang try baca buku dari Terfaktab and Fixi aje.. Yang nie jalan cerita memang normal dengan realiti..




So far e'in dah ade 5 buah koleksi daripada dua terbitan tu.. Maybe ade orang ingat agak ketinggalan sikit, tapi takpe e'in tak kesah pun.. Haha..

28 comments:

  1. membaca ni bagus sebenarnyakan. akak pun dah lama tak membaca novel suami akak tak kisah siap belikan lagi novel tapi sejak akhir2 ni je dah kurang nak membaca novel cintan cintun ni, kena cari novel yang realiti sikit jalan ceritanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak.. novel cintan cintun nie kekadang pengaruh kuat.. yak elok jugak tu.. haha

      Delete
  2. Rajin2 la tengok post diorg kadang2 ada sale gila2 untung beli. Skrg tgh mycybersale untung jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak! memang tengah sale sekarang nie..

      Delete
  3. Bukan tak ada masa nak baca kan.. mesti takut anak koyakkan buku ni... hihi... sama macam wife saya, bila dah ada anak, kelaut hobinya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pun salah satu sebab bang.. hihi

      Delete
  4. Terfaktab ngan fixi memang fav CR. :)

    ReplyDelete
  5. nnt ada exkspo buku bolehlah tambah koleksi lg e'in ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. expo yang susah sikit nie anies.. haha

      Delete
  6. tapi hati2 tau beli buku genre indie ni sebab ada yang satu page tu berapa baris je. Dulu selalu terkena dengan buku macamni so stop beli terus

    ReplyDelete
  7. New Giveaway lets start! Jom join :)
    https://intansaffyna.blogspot.my/2017/10/giveaway-besar-besaran-by-intan-saffyna.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah nanti e'in join taw!

      Delete
  8. masa pntang je dapat teruskan pembacaan. sekarang nak bw pun nazak :(

    ReplyDelete
  9. Halamak.. cam menarik jerk novel pilihan E'in tu.. adehhh cam nk terjebak jugak jerk membeli.. ekekee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. halamakkkkkkkk.. saje je ea die.. haha

      Delete
  10. lamanyaaa tak baca novel haha.. mood membaca dh ke laut. nanti dh hbis baca bt review tau hehe

    ReplyDelete
  11. Samalah lya..suka baca novel.. Cuma skrang tgelam timbul..bergantung pd keadaan n masa.. Tp skali dia terjerebak ..habis lah.. Ni kat rmh ada beberapa biji lg novel x khatam.. Tgu btl² free bru baca. Hehe

    ReplyDelete
  12. dlu rjin baca novel.. skrg mood kelaut + busy.. kalau btl2 free je bru baca.hee

    ReplyDelete
  13. Hakak tak minat baca novel Ein...takut kalau dah sawan baca novel kang tak makan pulak anak akak nak ke sekolah tu hihi

    ReplyDelete

jangan komen macam-macam haa.. babap nanti! ^_^v

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI