Monday, August 21, 2017

♥ Telco Mana Yang Best? ♥

Assalamualaikum..


TELCO MANA YANG BEST? | Sume orang tahu yang kat Malaysia nie ade banyak jenis telco.. Maxis, Digi, Umobile, Celcom, etc.. Kemain sume tak nak kalah offer macam-macam benefit.. Tapi bagus ke line die? Berbaloi ke tak?




Kekadang sampai kite sendiri konfius or tak tahu nak pilih yang mane satu.. Nak ikut pada majoriti pun tak boleh pakai jugak.. Kekadang tempat dorang okay, tempat kite yang tak okay.. Nak tak nak kena try and error.. Tu pun kalau rajin laa.. Haha..


Mule-mule dulu e'in penah pakai line Maxis.. Bertahun jugak bertahan.. Last-last potong sebab banyak sangat hidden charges.. Tup-tup amekkkkkk banyak kemain bill.. Lepas tu kalau balik Taman Scientex, kemain takdak line terus.. Bayang 'E' pun susah nak nampak..


Lepas tu e'in try pulak line UMobile.. Agak best sebab e'in pakai kat ipad.. Laju pun laju cume yang tak bestnye, ade sesetengah tempat yang takde line UMobile nie.. Pakai cume setahun je lepas tu potong..


Then, e'in try Digi 4G LTE pulak.. Best, laju, balik Scientex pun ade je line.. Tapi yang tak bestnye, Kalau kite dah gune 4G then kite pegi satu tempat tu line nye 'H', lembapnye Ya Allah dah macam line 'E' dah.. Lepas tu line takde kalau kat ofis e'in nie.. Bile buat report, dorang boleh cakap kat area sini dorang ade masalah and tengah upgrade.. Bile tanye bile boleh settle? Dorang boleh jawab tak tahu lagi.. Ewah ewah sedap je jawab macam tu.. Rugi tahu tak oii.. Just pakai setahun jugak Digi nie..


So sekarang e'in and asben try line RedOne pulak.. Nie lepas asben tengok ade kawan die yang offer line nie.. 20GB and RM58 sebulan.. Berbaloi laa kan.. Line laju je takde sekat-sekat kalau tengok movie or Youtube.. Oh ye RedOne nie gune line Celcom.. So kite tengok boleh bertahan sampai bile.. 


Kalau yang nie pun tak okay, tak tahu nak pakai line ape dah.. Tapi nak dikatakan sekarang nie, line telco sume same je.. Ade yang good and bad.. So kite kena berserah jelaa tengok kawasan masing-masing line ape yang okay.. Ye dak?

42 comments:

  1. data banyak pun tak guna kalau line takde ye tak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. buat sakit hati je.. huhu

      Delete
  2. Replies
    1. redone pun line celcom.. so far memang puas hati.. hihi

      Delete
  3. Bab bab line ni hakak mmg serahkan bulat bulat pada suami Ein. Baik pada dia maka baiklah pada hakak hihi....

    Hakak guna Digi. Laki hakak guna Celcomm. Sebenarnya ambik line depa pun sebab ada offer hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. betul tu kak.. salah satu sebab amek line tu pasal ade offer..

      Delete
  4. digi - 6 thn
    maxis - 2 thn
    celcom - skrg

    semua ada pro cons nyer... part plg menyampah bila line trs x de... smpi E pun ghaib trs heiihhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. so kite same laa line celcom.. hihi..

      sampai takde line tu memang menyirap abes kan..

      Delete
  5. Menarik gak red one. Mama byr maxis rm98 20gb

    ReplyDelete
  6. Kalau kat Aussie ni.. mana2 kawasan rumah yg takde fiber obtik,line slow sikit. Mana2 yg ada mmg berdezup!.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang lain betul laa ek line kat sane dengan sini..

      Delete
  7. setakat ni pakai 2 redone dgn umobile.. LTE umobile lajuuu 😉😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. umobile memang okay nina.. tapi tu laa ade sesetengah tempat kat jb nie takde line umobile.. huhu

      Delete
  8. saya guna no digi tapii line internet gune umobile,,so far oklah line tak de masalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat mase nie yang okay umobile laa ea..

      Delete
  9. mek pakai redone ! setakat ni puas hati. pegi mane mane pun still ade line and paling terok pun line 3g.
    alhamdulillahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu mek.. e'in sokong! balik scientex pun 4G.. senyum lebo! haha

      Delete
  10. ntah.. kakak masih pakai Hotlink dari umut 17 tahun.. hee~ tak try nak tukar ke hape.. tak de niat nak curang.. hahahaha~

    ReplyDelete
  11. saya pakai celcom dari dulu sampai sekarang.. malas pening2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau okay, tak payah tukar laa kan?

      Delete
  12. Saya guna redone juga... call ngan wife free je... sub number..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. betul tu.. macam e'in punye, unlimited..

      Delete
  13. Mai satu family dari dulu setia dengan Celcom, hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. redone pun line celcom jugak.. kite same.. hihi

      Delete
  14. akak dulu setia dengan Maxis. Pastu tak ingat kenapa tukar Digi. Last2 setia dengan Digi sampai sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab digi lagi bagus dari maxis kot.. hihi

      Delete
  15. nadya pakai umobile tp tulaaa sakit jiwa aje.. lagi2 balik kampung.HAHAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kat kampung umobile memang susah sikit nak dapat line..

      Delete
    2. kan.. kite dah rasa nak tukar celcom jaa. haha

      Delete
  16. so far, miera guna digi..mmg puas hati

    ReplyDelete
  17. Try webe plak... Tak ok gak ramai2 pakai public phone smule... Kikiki...

    Jemput jalan ke blog saya...

    https://sihatbertenagabyfarhah.wordpress.com/2017/08/27/vitamin-untuk-bantu-kecutkan-cyst-semasa-mengandung/

    ReplyDelete
    Replies
    1. webe tu line telekom kan? kalau laa public phone tu boleh digendong.. hahaha

      terima kasih sudi singgah blog e'in.. :)

      Delete
  18. Pendapat saya, pilih line telco yang signalnya tinggi di lokasi yang selalu kita berada contohnya di kawasan rumah dan tempat kerja. Dari segi benefit lebih kurang sama sahaja.

    ReplyDelete

jangan komen macam-macam haa.. babap nanti! ^_^v

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI