Monday, May 22, 2017

♥ Macam Mane Nak Tinggal ♥

Assalamualaikum..


MACAM MANE NAK TINGGAL | Nak cite pasal anak lagi boleh tak? Boleh laa.. Boleh laa ea.. Hihi.. Ecad nie memang manja dengan ayah die taw.. Senang kate orang cakap anak bapak laa kan.. Kalau ayah die ade, ibu die nie die tak pandang langsung.. Asek melekat jelaa dengan ayah die..


Main, mandi sume nak dengan ayah die.. Ayah die pegi keja die nangis.. Ayah die balik keja kalau tak dukung die, die nangis.. Cube kalau ibu die, die senyum aje siap lambai tangan lagi taw! Ibu is soooooooo jeles! Hahaha..


Tapi tapi tapiiiiii, kalau nak tido malam tu baru ecad cari ibu die.. Kalau tak, memang die tak nak tido plus meraung.. Nak jadikan cite, next week seminggu e'in takde.. Ecad and ayah die kena tinggal laa seminggu.. E'in pegi mane? Nanti e'in update entry ea.. Hihi..


Yang risaunye, macam mane ecad nak tido malam kalau e'in takde nanti.. Asben siap pesan,

Asben: Sebelum pegi nanti, satu baju yang dah pakai, jangan basuh.. Bagi ecad cium nak tido nanti..


Hahahahaha.. Sampai macam tu sekali taw.. Kalau tido die memang nak ngempeng aje dengan e'in.. Golek-golek, minum susu, masuk bawah ketiak e'in, tido.. Hahahaha.. Penah sekali tu e'in balik lambat sebab ade meeting.. Asben whatsapp time tu dah kol 10.00 malam cakap ecad tak nak tido.. Oh ye ecad memang jenis yang tido awal.. Kol 9.30 malam tu selalunye die dah tido dah..


Malam dari keja tu, sampai rumah, basuh kaki, e'in terus masuk bilik.. Ecad nampak muke e'in terus die nangis.. Dalam hati siap cakap, "oooo pandai ea nak tido baru cari ibu.. " Hihi.. E'in peluk die tepuk-tepuk, die masuk bawah ketiak, terus tido.. Tak sampai 5 minit pun dah lelap.. Hai laaa anak..


Tengok nanti ecad yang nangis ke ibu die yang nangis.. Hahaha..


Okay tu je nak cite sebab risau sangat pasal ecad nanti.. Dah laa seminggu.. Kalau 2 3 hari takpe laa jugak.. Huhu..

61 comments:

  1. rasanye ibu dia yg nangis nanti..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. betul! hari-hari buat video call..

      Delete
  2. hehhee kire anak ayah la ni yekk.. comel sungguh dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. kalau ayah die ade, die tak pandang pun ibu die.. huhu

      Delete
  3. memang kalau nak tinggal anak ni sedih sangatlah, harap2 ecad ok nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. ecad steady je kak sebab ayah die ade.. huhu

      Delete
  4. Alololo comelnya ecad..mampu ke nak tinggal ni...duh duh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari-hari buat video call kak.. huhu

      Delete
  5. Macam manalah ecad nak tido tanpa dapat mgempeng seminggu.

    ReplyDelete
  6. hensemnye ecad ni. jangan nangis2 yer sayang,

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u auntie.. ecad tak nangis pun.. steady je.. huhu

      Delete
  7. Berjauhan dgn anak memang episod paling menyedihkan. Tapi takpe.. Allah yg menjaga dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kak.. ecad steady je..

      Delete
  8. atoto anak bapak. salu laki mnje mak jaa. mcm budak ibu jaga ni. ayah dia ada. buat2 xnampak je tau. hahahhaah

    ReplyDelete
  9. alololo manja boy ni.. xsanggupnya tinggal anak lama2..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. tapi ecad steady je.. huhu

      Delete
  10. alaa comei je.. sama ngn anak saya.. nak tidur baru cari mak.. kalau tak, nak dgn ayah jee..

    ReplyDelete
  11. Haish, tak sabar nak tunggu Fateh besar sedikit (not too fast, though)... waktu dia boleh berfikir and mengada-ngada ngan kita. Going to miss him a lot!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi bile dah besar sikit nanti mesti rindu time die baby kan? hihi

      Delete
  12. acik berani kerat jari, hari2 ibu tengok gambar ecad.. hahahaha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. plus hari-hari video call kak.. huhu

      Delete
  13. Susah juga..
    Mesti ibu sedih, ecad pula rindu..
    Ayah kena pandai pujuk dua2.. hehehe gurau tau E'in..

    ReplyDelete
  14. Baru anak sorang mmg cam tulah Ein. Nak tinggal mesti risau.
    Eh oklah tu kalau anak ayah....senang tau, semua ayah yg buat hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi ecad steady je kak..
      tu yang senang tu.. pegi memane ayah die yang sibuk dengan ecad.. hihi

      Delete
  15. errr sapa yg akan menangis ni nnt? emak ke anak? ;-)

    ReplyDelete
  16. Semoga dipermudahkan urusan kak E'in. Hihihi takpe Ecad sado tu, saje je nak manja bila ada Ibu. Hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu mai.. ecad steady je.. huhu

      Delete
  17. i shukew kalau anak nak bekepit bawoh ketiak aje. hihi. sebab masa dia kecik ni lah boleh manja2. nanti dah besa keje asek nak main je memamg takde dah masa tu nak manja2. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. time tido je die manje-manje dengan kite.. huhu

      Delete
  18. alololo comelnya anak manja ayah. mujur time nak tido carik mak ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. kalau tido pun cari ayah, ibu sentappppppppppp sangat.. hihi

      Delete
  19. rasa dua dua nangis ni.hehhe
    slmt berpuasa e'in.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak yunk.. ecad steady je.. huhu..
      selamat berpuasa yui..

      Delete
  20. Ecad tetaplah menangis masa nak tidur
    Tapi ibu dia tu yg nanti nangis tak berlagu.

    Selamat berpuasa dear:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ecad se=teady je kak..

      selamat berpuasa kak.. :)

      Delete
  21. alolo..manjanya.. nak tidur cri ein..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu nasib baik taw.. kalau tido pun nak cari ayah die, sentapppppp sangat nie.. hihi

      Delete
  22. anak2 akak dua2 lelaki, dan dua2 ank ibu.. dr A smpi Z ibu dia je hahah, abah dia drg tak layan hahaha

    ReplyDelete
  23. macam ibu je yg nangis hihihi

    jadi mak2 memang camtu rasanya. bila nk tdo wajib cari maknye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. tahu takpe kak! ecad steady je..

      Delete
  24. hihihi... ibu ke ecad nangis akhir nya.? mesti bila kau balik nanti dia melekat je tak nak lepas. takut kena tinggal lagi.. =P hug n kisses utk ecad!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku yang nangis! ecad steady je.. hahahaha..
      okay nanti aku peluk cium ecad untuk kau..

      Delete
  25. hihhi.. sapa nangis akhirnya, ibu ke ecad.? =P
    lps ni mesti dia tak lepas kau, rindu n takut kena tinggal lagi lettuw. hihihi.. Btw, hug n kisses utk ecad. =)

    ReplyDelete
  26. manja2 or rapat dgn ayah mcmana pom...mesti akan cari ibu jugak kan.. haha.. sama mcmkak fasya ni.

    ReplyDelete
  27. Hahaha...biasa tu...kalau tak mana de dia layan kita...kan kan...haha...

    Tapi si yaya ni kalau dengan abi dia abi dia masukkan dalam buai lama lama lena la...tapi makan masa jugak la...=)

    ReplyDelete

jangan komen macam-macam haa.. babap nanti! ^_^v

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI