Monday, June 19, 2017

♥ Centre Point Hotel Pratunam, Bangkok ♥

Assalamualaikum..


CENTRE POINT HOTEL PRATUNAM, BANGKOK | Fuh! Baru ade rase nak update pasal company trip pegi Bangkok hari tu.. Kitorang amek flight dari Singapore pegi ke Suvarnabhumi Airport.. Flight kol 12.35pm so memang awal laa tercongok kat Changi Airport tu..


 Time nie dorang tengah sedap bantai Starbucks, kite selpiaq jelaa.. Puasa kan.. Haha..


Sebelum boarding kite berangan dulu..


Sampai Suvarnabhumi Airport around 3.15pm.. Benda first sampai sane, beli simkad dulu.. Haa yang nie boss belanje untuk sume staff.. Alaaa staff bukan ramai pun kan.. Lupe plak nak snap gambar simkad tu.. Next entry laa ea e'in share.. Yang penting line lajuuuuuu.. Haha..


Sumber dari Google..


Kami menginap di Centre Point Hotel Pratunam, Bangkok untuk seminggu tu.. Hotel 4 star kalau tak silap.. Hotel nie memang terletak kat tengah-tengah bandar.. Sesak jangan cakap laa oii.. Jom e'in belanje sikit kawasan situ.. Serius macam e'in cakap sebelum nie, memang tak amek banyak gambar.. Mood tu takde.. Kenape ntah.. Maybe sebab bulan puasa kot.. Tak excited sangat nak pegi sini sebenarnye.. Haha..






 nie bilik untuk 4 orang.. Besar and selesa sangat..


Selfie dalam toilet tu MESTI untuk perempuan.. Haha..


Malam tu ade laa merayap kejap.. Sebab hotel nie kat tengah-tengah bandar, so memang dekat dengan shopping mall.. Merayap dalam shopping mall je malam tu.. Tu pun tak larat wey.. Penat lain macam.. Muke takde seri langsung.. Haha!




Dah tak tahu dah nak taip ape.. Haha.. Tunggu jelaa next entry korang! Oh ye, minggu nie minggu terakhir puasa kan.. Macam mane persiapan raya korang? Settle dah?

52 comments:

  1. pergi sana mmg untuk kursus ke? kalau xde family mmg rasa xbest kan..

    ReplyDelete
  2. ni mesti hati dan otak ingat kat si jejaka comel yg ditinggalkan tu kannnn ;-)

    ReplyDelete
  3. Eh! betul tu selfie dalam toilet orang perempuan memang suka ngeh! ngeh! ngeh!

    ReplyDelete
  4. jd laaa hahaha luas dan bersih bilik

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi laa kan dari takde.. hahaha

      Delete
  5. ehh. seronoknya dpt bercuti dengan company trip je. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok memang seronok.. tapi tu laa.. family kena tinggal pulak.. hihi

      Delete
  6. seronok kot company sponsor tapi bulan puasa la pulakk. selamat berpuasa dan berhari raya

    ReplyDelete
  7. Best tu g Bangkok walaupun bulan posa

    ReplyDelete
    Replies
    1. best memang best tapi penat lain macam.. hihi

      Delete
  8. pehh. cantiknya hotel dia ek :)

    ReplyDelete
  9. Hehehe bulan puasa p jenjalan mmg tak larat.. kalau tak puasa ni mesti berjalan aje kan e'in.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bermusafir lea.. haha.. kalau tak puasa, sakan selfie!

      Delete
  10. Saya suka baca cara ein menutup entry ni.

    Selamat hai raya ein dan jangan lupa main meriam buluh.

    ReplyDelete
  11. bestnya...rezeki tu.
    hotel betul2 bear, mewah n nampak selesa.

    ReplyDelete
  12. selamat hari rayabuat ein sekeluarga 😁😁

    ReplyDelete
  13. Patutnya company buat trip lepas rayalah. Baru best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan pakcik WP! baru laa ade semangat sikit..

      Delete
  14. bestnya dapat p company trip awek. kita last company trip (last year) tak dapat p sebab alana kecik sgt masa tu. Husband tak berapa bagi green light. sob sob. kalau tak boleh feeling bujang sat. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. takpe laa awek.. takde rezeki ek..

      Delete
  15. Untungnya dah merasa pergi Thailand, saya belum dapat pergi sana lagi...

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum warahmatullah, moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.

    Mengambil kesempatan, saya ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri kepada saudari sekeluarga. Mudah-mudahan dengan kedatangan syawal yang mulia ini memberikan kegembiraan dan keceriaan dalam hidup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.. selamat hari raya jugak ye..

      Delete
  17. Hari ni 1 syawal.
    Maaf zahir batin e'in.

    ReplyDelete
  18. bestnya company buat trip utk staffs. international plak tu. hotel pun nampak selesa sangat.

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. in shaa Allah yui kalau rajin.. hahaha

      Delete
  20. Bestnya dapat berjalan bangkok.

    Selamat hari raya Ein. Maaf zahir batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya maaf zahir batin awak.. :)

      Delete
  21. Selamat Hari Raya E'in. Maaf zahir batin =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya maaf zahir batin siqah.. :)

      Delete
  22. bila teringat pasal travel ada lg entri xup hehehe malas betol ein 😅😅

    ReplyDelete
  23. best company trip macam ni, tapi kalau dapat bawa family lagi best kan

    ReplyDelete
  24. travel masa puasa memang cabaran tinggi.. CT x penah lagi cuba jalan2 masa puasa. insyallah ada rezeki bleh cuba..

    ReplyDelete
  25. Mesti rindu ngan suami dan ecad kan....
    Untung Ein dpt jalan jalan free

    ReplyDelete

jangan komen macam-macam haa.. babap nanti! ^_^v

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI