Wednesday, March 2, 2016

♥ Mengidam ♥

 
 
 
Mengidam nie memang dah sinonim dengan ibu mengandung kan.. Kalau tak nak anak kuar nanti meleleh-leleh air liur, baik ikutkan ye para suami.. Hihi..
 
 
So far alhamdulillah e'in takde mengidam benda yang susah nak cari or benda yang pelik-pelik.. Baik betul anak ibu ye.. Cume kekadang tu asben cume cakap, "Amboi demand naa..".. Then e'in jwb, "Nanti kalau baby ngences macam mane.. Haa tak tahu ea.." Hahahaha.. Nak tahu e'in ngidam ape?
 
 
Bakso Kubur Cina
 
 
 
Kat JB tempat nie memang popular.. Orang boyan yang jual nie.. Memang warungnye dekat kubur cina pun.. Hihi.. Kat sini bukat setakat ade bakso je taw.. Sate kambing die tu pehhhhh memang sedap bak hang!
 
 
Seoul Garden 
 
 
 
Haa sape yang tak tahu tempat nie kan.. Tempat nie pun memang salah satu tempat feveret e'in dengan asben.. Sebelum mengandung pun kitorang memang selalu pegi sini.. Hihi..
 
 
Domino's Pizza 
 
 
 
Haha.. Yang nie.. Kalau tak dapat domino's, pizaa hut laa second choice.. Janji pizza.. Cakap kat asben, baby nak laa bukan sayang.. Hihi..
 
 
La Gourmet Dessert
 
 
 
Haa La Gourmet Dessert nie kat negeri lain e'in tak tahu laa ade ke tak.. Tapi yang nie kat JB.. Hihi.. Flavour yang paling e'in suke kat sini, durian! dapat sumbat je benda nie kat dalam mulut, terus senyap.. Hihi..
 
 
Pavlova
 
 
 
Yang Nie agak susah sikit nak cari.. Lepas tanye kat kawan-kawan, akhirnye e'in jumpe laa ig orang yang buat nie kat instagram and hari nie dapat makan dah.. Alhamdulillah..
 
 
Okay, setakat nie, nie jelaa yang teringin.. Tak tahu laa esok lusa tulat macam mane.. Hihi..

40 comments:

  1. Masa sy dulu yg sy engat ngidam 2 benda jerk. Roti canai cicah sambal sardin buatan mak sendiri dengan mee bandung buatan mak mertua. Ngade betol baby masa tu dalam perot. Kih ! Tp kan, tp kn, ngences jgk anak kiteeee smpy la umur 7 bln. Huhuhu.

    ReplyDelete
  2. makk aihh,,rindu nyaaa makanan dkt mesiaa T.T

    ReplyDelete
  3. Since i'm back to JB boleh la iols terjah semua tempat makan uniks dan peliks di sana.. Wuhuhuhu sumpah rindu JB. habaq mai lagi mana port makan terbaik! Kikiki.. Aku mengidam jugak ni walaupong tak mengandung. Acano?

    tggu La Gourmet dessert cheq serang weekend ni. (^^,)

    ReplyDelete
  4. hehe sdp plak tgk bakso tu pg pg ni ein..

    ReplyDelete
  5. org tak ngandung pun ngidam camni..huhu..makan2 gak, tp berat jaga tau..nanti pas bersalin senang nak dpt balik berat asal..huhu

    ReplyDelete
  6. baby dlm perot happy papa baik bg mkn mcm2 hehe

    ReplyDelete
  7. Bakso kubur cina tu alamat betulnya bagilah dik
    Kakak nak cuba terjah jugalah..

    ReplyDelete
  8. Salam singgah petang....semua sedap lah makanan yang di idamkan....tapi yang bakso kubur cina tu baru tau lah....hihi

    ReplyDelete
  9. Terima kasih sudi singgah komen dan follow sekali blog Anugerah Terindah.....

    ReplyDelete
  10. Omg Bakso Kubur Cina yer... rasa macam nak try gak

    ReplyDelete
  11. haha sakan akak mengidam takpela bila lagi kan :D

    ReplyDelete
  12. alaaaa.. jelesnya. edda ni dah 2tahun kawin. tak mengandung lagi..=(
    doakan edda pun dpt rasa nikmat mengandung n ngidam2 ni ye..hihi

    ReplyDelete
  13. hehe..biasalah, bila berbadan dua ni mmg mcm2 keinginan nk mkn.. tp syukurlah sbb mgidam mkanan y mudah dicari...

    sy xde pgalaman mgidam msa preggy sbb mgndung dlm keadaan koma dulu2..

    tp, org sakit pon sama..bila x sihat ade je mgidam nk mkn itu ini..

    ReplyDelete
  14. tengok je dah terliur...sedapnya...

    ReplyDelete
  15. tahniah for pregnancy...klu dah hubby syg ikut je.. kan anak berdua..hehe..

    ReplyDelete
  16. sakan jugak dia pnya mengidam.hehe..akk kali ni pregnant tak mengidam sgt.masa afia dulu macam2 mengidam.untung kan org pregnant..apa yg dihajati msti dpt.hehe

    ReplyDelete
  17. @• Ain Cho'in •
    wahhh.. sume air tgn mak ek.. hihi.. ade lg yg tak dpt ke masa preggy?

    ReplyDelete
  18. @♥ aiNa yaZiD ♥
    hahahaha.. terjah jgn tak terjah babe.. kat jb byk tmpt mkn hipster kate die.. kahkah..

    ReplyDelete
  19. @Yana Libra
    hihi.. tu laa org selalu pesan.. tp alhamdulillah so far berat bdn naik normal kate dokctor..

    ReplyDelete
  20. @ma ❥
    happy sgt.. tu yg kemain aktif die dlm perut nie.. hihi

    ReplyDelete
  21. salam..
    amboi..makan sedap tuuuuu^_^

    ReplyDelete
  22. @Kakzakie Purvit
    nie lamatnye kak,

    Jalan Pujaan, Taman Dato Onn, 80350 Johor Bahru, Johor, Malaysia

    tp kalau akak waze je konfem jumpe..

    ReplyDelete
  23. @Mardiah Diana
    baru tahu ea.. jln jb nanti boleh cube.. hihi..

    selamat berkenalan.. :)

    ReplyDelete
  24. @Farhana Zukri
    time nie laa nak buli asben dik oii.. hihi

    ReplyDelete
  25. @edda414
    sabar edda.. Allah tak bg rezeki anak tp Allah gantikan dgn rezeki lain dulu.. yg penting jgn putus asa dan terus berdoa ye.. :)

    ReplyDelete
  26. @LYAfrina
    kite ade bace kisah lya koma time preggy tu.. kuat betul semangat lya.. semoga lya dilindungi Allah sentiasa ye..

    ReplyDelete
  27. @Puan Kutu
    anak kedua maybe kurang sikit ngidam kot kak.. semoga urusan kite berdua dipermudahkan.. :)

    ReplyDelete
  28. Kalau makanan senang nak cari xpe. Akak mengidam belangkas dari uwais ritu tapi xdpt2 huuu. Mjur ailio uwais x menitik2 teruk sgt. Belah sini belangkas xde dh siap masak. Nk beli masak sendiri xreti bersiang

    ReplyDelete
  29. kalau sbelum mengandung pun slalu mkn makanan tersebut, pun di pggl mengidam ke? kikiki...a

    ReplyDelete
  30. Bab bakso kubur cina tu memanag rare...hheheheh

    ReplyDelete
  31. wah akak yang tengok pun tertelan ailio ni ha..
    biasalah ibu mengandung kadang2 permintaan macam2

    ReplyDelete
  32. dessert tu..
    urmmmm...mahuuuu!! haha

    ReplyDelete
  33. Pergh sate dia bukan main lagi hitam pekat melekat hihi....tgk pun dah tau sedap tu!
    Sementara tgh mengandung ni baik Ein mintak jer apa yg terlintas kat kepala...hihih

    ReplyDelete
  34. Banyaknya makanan idaman..hehe

    ReplyDelete
  35. hambo ganasnya nama bakso tu >,< hehhe kat sini pun ada org jual burger and pasar malam berdekatan kubur, so orang akan cakap,"weh jom pasar malam kubur" or "teringin nak makan burger kubur" . >,<

    ReplyDelete

jangan komen macam-macam haa.. babap nanti! ^_^v

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI