Monday, February 1, 2016

♥ Bunting Pelamin ♥

 
 
 
Korang korang.. Korang tahu tak maksud bunting pelamin? Bunting pelamin tu maksudnye bile kite kawen and 'bersama' je terus lekat.. Alhamdulillah e'in salah seorang yang bertuah rase bunting pelamin nie..


Lepas majlis belah pompuan, selang seminggu tu majlis belah laki.. Time tu e'in dah start kencing tak lawas.. Sikit-sikit nak buang air.. Sikit-sikit nak buang air.. Cite kat kawan, die ngusik, "haaa ntah-ntah dah lekat kot.. tak nak check ke?" Then asben terus jawab, "In shaa Allah jangan risau bunting pelamin punye"


Hahaha.. Biase laa kan kalau lepas kawen je, kena sakat tu memang biase.. Asben memang dah cakap die nak anak awal sebab dah puas 8 tahun berdua kate die.. Dan alhamdulillah, ape yang asben e'in hajatkan dimakbulkan Allah..


Sejak dari tu e'in dh mule perasan perubahan.. E'in tak boleh penat sangat.. Banyak gerak je konfem termengah.. E'in selalu sakit kepala.. Selalu tak sehat.. Selalu demam.. Sampai laa tepat sebulan kitorang kawen, e'in decide nak ceheck sendiri dulu kat rumah..


Lepas check je rase macam nak menjerit kat dalam bilik air.. Tapi nasib baik teringat kat rumah mertua bukan rumah sendiri so jangan macam tu.. Hahaha.. Hantar kat asben gambar pregnancy test tu dua line.. Asben boleh kate "Apebenda tu tak paham" Then e'in hantar laa penerangan kat belakang kotak tu, haaaaaa baru laa asben paham, "oiiiiiiiiii baby!!"


Selang 3 minggu tu baru e'in pegi jumpe doktor dan doktor sahkan e'in mengandung.. Time tu perasaan bercampur baur taw.. Happy sedih tak sangke pun ade.. Tak sangke sebab tak lame lagi e'in akan jadi ibu!




Sekarang e'in dah pregnant 19 minggu.. Dah rase baby kicking.. Best taw! Hihi..


Orang tanye perut mane perut? kite sorokkkkk dulu.. Hihi..


Selera makan jangan cakap laa.. Sekarang kemain lapar 24 jam.. Haha.. Tapi alhamdulillah laa e'in tak kena alahan teruk.. Cume pening kepala dengan loya-loya je.. Hihi..


Doakan e'in dengan baby sehat ye and semoga dipermudahkan segalanya sehingga bulan jun nie.. :)

51 comments:

  1. tahniah kak :) jaga diri elok elok, banyak amalkan yg sunnah insya-Allah semua selamat :)

    ReplyDelete
  2. Hihih.. happy for you guys! =)
    Congrats n jaga diri elok elok. Baby da start main futsal dlm tu. kikiki

    ReplyDelete
  3. Syukur alhamdulillah... ramai yg masih dlm penantian
    Jaga diri jaga kandungan sehingga melahirkan.
    Tahniah dari kakak:)

    ReplyDelete
  4. Tahniah dan semoga sihat selalu...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulilah. tahniah dan jaga diri bebaik ye :)

    ReplyDelete
  6. Mudah2an ibu & baby dalam keadaan baik, aamiin..

    ReplyDelete
  7. alhamdullilah perjalanan nak jadi ibu dipermudahkan :)
    semoga baby dan ibu berada dalam keadaan sihat ye :)

    ReplyDelete
  8. patut la hari tu nak "seoul garden tak kira" hehehe pregnant rupanya

    ReplyDelete
  9. syukur alhamdulillah..tahniah..rezeki tak ternilai...
    take care ye

    ReplyDelete
  10. Hi hi hi sama la kak M dulu pun bunting plamin... Moga dipermudahkan sgala urusan dik

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah... Tahniah eh ein, sbb bunting pelamin... ehm... take care tau jgn lasak... smoga slamat sampai melahirkan... i;m hepi 4 u my dear!

    ReplyDelete
  12. Seronoknya nak jadi mama.. tahniah awak.. :)

    tq singgah blog kita..

    ReplyDelete
  13. Wahhh untungnya awak :) Allah nak bagi rezeki awal hehehe. Tahniah, jaga diri elok elok yeee <3

    ReplyDelete
  14. Congrates e'in..Alhamdulillah bunting pelamin.. :) Rezeki awak tu..Macam ain, after 5 months baru lekat..sangat b'usaha masa tu..Huhu.. :P

    ReplyDelete
  15. Tahniah Kak e'in..dulu akak mkn utk seorg, kini utk 2 org..jgn buat kerja kasar2… :D

    ReplyDelete
  16. @Farhana Zukri
    in sha Allah akak akan amalkan.. thanks dik.. :)

    ReplyDelete
  17. @Kakzakie Purvit
    itu laa kak.. bersyukur sgt.. thanks taw kak.. :)

    ReplyDelete
  18. @umi alya
    amin amin amin.. thanks awak.. :)

    ReplyDelete
  19. @ma ❥
    hahahaha.. kalau tak dpt nanti baby ngences.. :p

    ReplyDelete
  20. @Si Matatajam
    yeay! pass sikit kak.. hihi.. in shaa Allah kak..

    ReplyDelete
  21. @nor azman
    thanks.. kadang2 hilang sabar jugak.. haha

    ReplyDelete
  22. @Nadratul Syazwana
    tu laa alhamdulillah.. thanks awak.. :)

    ReplyDelete
  23. @♥ Ain Cho'in ♥
    hihi.. thanks ain.. mmg tak sangke rezeki awal mcm nie..

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah untung bunting pelamin..hehe sama pulak due kita ye..akk bulan 6 jugak..tahniah sbb tak lama l nk dpt bay..first baby kan..take care

    ReplyDelete
  25. jaga lek lok naa bby dlm pewot tuuu ^,^

    ReplyDelete
  26. inshaAllah moga dipermudahkan urusan ei'n

    ReplyDelete

jangan komen macam-macam haa.. babap nanti! ^_^v

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI