Tuesday, July 28, 2015

♥ Raya Ke Tak Raya ♥

 
 
 
Fuhhhh baru hari nie berkesempatan nak cite pasal raya. Syawal ke 12 dah. Kejap je kan. Ehhhh sebelum tu, e'in nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin. Minta maaf kalau ade salah silap, terkasar bahase, terlebih laku ye kawan-kawan.


Okay, raya ke tak raya? Haha. E'in tahun nie tak raya pun. Baju raya pun tak buat, gune baju raya 2 tahun lepas. Nasib baik muat lagi. Sebab sume tengah busy termasuk family. Lagi seminggu nak raya, rumah pun tak siap kemas. Tapi bile adik e'in bawak balik kuih raya, baru laa terdetik, "oiiiii nak raya dah wey". Haha.


Kami 3 beradik. Die dua orang jelaa yang tukar baju baru, yang lain tak pun.


Macam mane nak raya, sebab ade benda yang lagi penting tak settel lagi. Lepas je benda penting tu, baru masing-masing boleh tarik nafas lega.


Tik tok tik tok.


Seeeeeeeeeeeeee. Selagi majlis tak settle lagi, selagi tu macam tak boleh buat keja lain. Ehem, so far e'in takde rase pape lagi. Gemuruh? Takut? Gementar? Takde rase satu pun. Haha. Maybe time nikah nanti kot baru rase tu sume. :p


Haha. Tak best kan cite raya e'in? Takpe laaaaaaaa. Tahun nie je. Tahun depan dah beraya berdua. Tapi ntah ntah raya bertiga. Eh? Amboi kau e'in gatal naaaaaaaaaaa. Haha.


P/s: Nak kena diet dah sebab baju nikah dah ketat sikit. Haha.

39 comments:

  1. selamat hariraya aidilfitri maaf zahir batin,
    wahh sonoknye nak kawen tuuu.,

    cuma wak nk bgtau je, kawen tu sonok, nak jaga perkawenan tu yg x sonok., huhu2

    ReplyDelete
  2. Tahniah E'in.. Semoga selamat semuanya...
    Ala.. xyah diet.. gi jer besarkan baju tuh.. hehehe..
    orang tu silap jahit tuh.. Jangan mare ye..

    ReplyDelete
  3. wahh.. dah nak kawen ye.. seronok nye tahun depan dah bertiga.. eh? hehe.. jangan lpe post gambar wedding nnti eheheh

    ReplyDelete
  4. hehe bju lama pun xpe..xkisah..

    smoga urusan perkhwinan dipermudahkan ya ein =)

    ReplyDelete
  5. Okay kita sama. Hahaha. Sibuk dgn wedding preparation. Byk tak settle lagi oiiii. Haha. Btw selamat hari raya!

    ReplyDelete
  6. waaaa...lamanya tak berblogwalking...baru tahu dah nak kawin dah dia...
    hehe...nak tanya pakai lens tak...kalau pakai n blom ada sponsor kina sudi sponsorkan..nanti pm kina ya..whatsapp ke 0145103096..

    ReplyDelete
  7. Amboi Kak ein tak sabar nak raya bertiga tu..kehkeh..moga majlis berjalan lancar..

    ReplyDelete
  8. Wahh dah nak nikah ea akak . moga smuanya dipermudahkan ea . insyaAllah . lamanya tak sggh blog akak . her :)

    ReplyDelete
  9. xlama dah tu..hehe..mun pon xrasa raya sgt tahun ni..xeksited sangat..

    ReplyDelete
  10. hai awak,

    saja jenjalan singgah blog. trbaca entry ni.

    slmt pngntin baru in advance ^^

    ReplyDelete
  11. salam aidilfitri ein..buat persiapan elk2 ya ;-)

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum...
    hai!

    Saya ada jual iphone,samsung,oppo,phone case,powerbank dan etc

    jemput tengok blog saya
    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

    ig saya

    @nurnasuha96_

    whatsapp +60196117811

    ReplyDelete
  13. tapi macam saya sebelum kawen tu. raya tu raya puas2. cuti deret seminggu lebih. sebab nanti tahun2 akan datang dah tak boleh nak raya dengan family sendiri lama2 puas2 macam masa bujang hihihihi

    ReplyDelete
  14. Muda trang tang tang la you..jelesnye..zaman akak dah berlalu pun..hmmm..hihi.

    Salam ukhuwah...jom jln ke blog akak jom.

    ReplyDelete
  15. Morning E'in =D
    Aliah singgah blog awak sambil sambil klik iklan nuffnang =)

    ReplyDelete
  16. Hi awak.. baru buat giveaway khas untuk raya aidil adha.. jom la join kalau berminat.. tq =)

    http://minjee08.blogspot.com/2015/08/nak-menang-baju-raya-aidil-adha-cepat.html

    ReplyDelete
  17. @tiga lalat
    in shaa Allah akan jage perkahwinan nie elok elok.. hihi

    ReplyDelete
  18. @Shahida Dzulkafli
    hihi.. thanks awak.. kite tak marah pun..

    ReplyDelete
  19. @ezyra daniel
    in shaa Allah e'in akan post nanti.. :)

    ReplyDelete
  20. @Aisya Ahamad
    semoga sume urusan dipermudahkan.. :)

    ReplyDelete
  21. @rabiatul adawiyah
    thanks kina utk lense tu. cantik taw! :)

    ReplyDelete
  22. @zulhilmitempoyak
    pokcikkkkkkk.. e'in dh invite kat fb.. kalau nak kad, meh alamat..

    ReplyDelete
  23. @fadh leyanie
    amin amin amin.. adik manis, kalau berkelapangan, jemput hadir taw.. akak dh invite.. :)

    ReplyDelete
  24. @Pykaa Pdott
    amin amin amin.. in shaa Allah. rindu awak dik. heee

    ReplyDelete
  25. @jaja
    hai awak. thanks sbb sudi singgah. terima kasih ye. :)

    ReplyDelete
  26. @Kira Sakura
    skrg dh tak rase sgt suasana raya tu.. huhu

    ReplyDelete
  27. @nur amni
    kite takdelaaa muda sgt kak.. hihi.. nanti e'in singgah blog akak okay..

    ReplyDelete
  28. @Dyana Hassan
    hai awak thanks invite. in shaa Allah ye. :)

    ReplyDelete

jangan komen macam-macam haa.. babap nanti! ^_^v

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI