Monday, July 17, 2017

♥ Ecad Turn 1 ♥

Assalamualaikum..


ECAD TURN 1| Alhamdulillah.. 21/6/2017 lepas ecad dah genap setahun.. Yeay!!! Anak ibu dah makin besar dah.. Takde celebration pape pun untuk ecad tahun nie.. Sebab pertama, birthday ecad jatuh pada bulan puasa.. Susah nak celebrate.. Mase macam singkat je rase.. Sebab kedua, nak celebrate time raya pun tak boleh.. Bz nak oiiii hujung minggu..


Takpe laa ye nak.. Dah buat pulut kuning, bubur putih bubur merah pun dah cukup dah.. Next year ibu dengan ayah janji akan celebrate okay!! E'in takde rase jeles or amek hati pun kalau ade 'orang luar' yang tanye kenape tak buat birthday party untuk ecad.. Ibu dengan ayah senyum je nak.. Kitorang hari-hari doakan ecad.. Rasenye tu lebih bermakna kot..


Semoga ecad membesar dengan sehat, menjadi anak yang soleh, dan berbakti pada ibu dengan ayah kelak ye anak.. Ibu ayah sayang ecad sampai bile-bile!!


4 hari lepas pun ecad dah berjaya jalan sendiri tanpa pegang ape-ape kat sekeliling.. Good job anak ibu!! Sejak-sejak dah pandai jalan nie, ibu nie makin macam tarzan pulak rase.. Haha.. Ecad makin tak reti duduk diam dah.. Asek nak kesana kesini je..




Ecad baru setahun tapi ramai dah tanye bile ecad nak dapat adik? Ewah ewah ewahhhhhhh.. Ibu buat-buat tak dengar jelaa.. Haha..

41 comments:

  1. Huhuhu lea pun tak buat jugak e'in utk Qhaliff masa 1 tahun ritu.. Masuk 2 tahun pun tak buat.. Ekeke.. Sbb rsnya cam dia tak tahu apa2 agik kalau buat pun.. Tgk masuk 3 tahun pulak camne.. Hahaha.. Janji kite sentiasa doakan yg terbaik buat dia kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu lea.. kekadang orang yang tanye tu saje nak berlumba-lumba dengan kite.. huhu

      Delete
  2. dah dapat kaki tu makin luas la ecad bergerak kan. semoag ecad membesar dengan sihat, jadi anak yang soleh. akak dulu pun masa anak2 kecik tade celebrate pun besday dorang dah besar sikit baru buat itu pun bagi kek dekat taska je makan dengan kawan2 dorang, dekat rumah setakat takde juga..

    bab adik tu...inshaAllah ada rezeki dari Allah nantikan ecad, ecad pun nak bermanja dengan ibu ayah dulukan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa kan kak.. rase macam nak happy kan orang dewasa je kalau nak sambut time sekarang nie.. haha..

      in shaa Allah kak kalau ade rezeki.. haha

      Delete
  3. Happy birthday ecad...semoga menjadi anak yang soleh dah dibanggai ibu bapa tau...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin amin amin.. in shaa Allah.. thank u auntie nini.. :)

      Delete
  4. Selamat Hari Lahir Ecad, semoga membesar dengan sihat.... kalau budak kecil sangat nak buat birthday party pun bukan dia faham apa2... hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu bang.. e'in sokong 100%.. hihi

      Delete
  5. Seronoknya main bola. Fav anak saya ni. Dibuat macam tengah mandi kolam. Hehehe

    Jom baca bahaya impetigo pada kanak2 : http://nurulatiqah.com/impetigo/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ecad pun memang suke dengan bola.. tu yang susah nak pandang tempat lain tu.. hihi..

      nanti e'in singgah taw.. :)

      Delete
  6. SEMOga ecad jadi anak yang soleh dan penyejuk mata untuk kedua ibubapa nya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin amin aminnnn in shaa Allah.. thank u auntie amira.. :)

      Delete
  7. Happy birthday ecad. Semoga menjadi anak yg soleh. Lepas ni ecad makin rancak la 'explore'dunia

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin in shaa Allah.. thank u auntie.. sekarang nie kak makin tak reti dok diam dah die..

      Delete
  8. Happy Birthday Ecad! cepat minta dekat mama kek secret recipe. Tengah promotion tu! haha semoga jadi anak yang soleh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u uncle syed! promosi abes dah sebab ibu buat tak layan.. hahaha

      Delete
  9. Bila ecard nak dpt adik? Dah setahun lebih ni? Jaga lupa beri tau la dahdapat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum ade rezeki lagi abang adam.. :)

      Delete
  10. Ha'ah bila nak dpt adik ni??. Cepat! Jgn ditangguh2.. sian dia takde kawan bermain.. kekeke = terngiang2 ayat jiran Kak Mirror masa anak yg sulong bermain sendirian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. nak bagi ecad manja lame-lame dulu dengan ibu and ayah kak.. hihi

      Delete
  11. Replies
    1. thank u.. nanti e'in singgah taw.. :)

      Delete
  12. Happy belated bday ecad. Comelnyaaaa ecad n mummy dia. 😊

    ReplyDelete
  13. Maaf Win,
    Ejaan Ecad kat komen saya kat atas tu silap. So sorrry.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe laa bang.. sikit punye hal je tu.. :)

      Delete
  14. Happy belated birthday Ecad semoga menjadi anak soleh yang menyenangkan hati kedua-ibubapa.
    Pendapat Mrs. A tak perlulah kita ikut-ikut orang nak buat birthday party setiap tahun.
    Tanda ingatan pun sudah memadai

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u auntie Mrs.A..
      betul tu.. orang sekarang nie suke naaa berlumba-lumba.. sedih betul..

      Delete
  15. happy belated birthday Ecad!! :))
    cutenyaaa Ecad, moga jadi anak yg soleh ya sayang! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin amin amin in shaa Allah.. thank u auntie.. :)

      Delete
  16. ecad dah besau !! hee~ encik suami kakak selalu cakap "buat birthday party, bukan nak happy kan orang lain.. tpai happy kan anak sendiri.."

    haa.. ecad !! kalau pegi legoland mesti happy.. hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu ecad dah besar sikit laa kak baru kite buat.. hihi..

      jom laa kak join pegi legoland sekali!

      Delete
  17. Happy birthday ecad.. semoga jadi abak yang menyenangkan ibu bapa ye.

    Salam singgah blogwalking di sini😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin in shaa Allah.. thank u..

      nanti e'in singgah taw.. :)

      Delete
  18. Takpe E'in. Tak buat majlis hari jadi Ecad bukan bermaksud apa2. Doa lagi penting. Sekarang trend je buat birthday party haa. Anak pun tak faham lagi. Biar dah besar sikit baru excited tengok dia excited nak terima hadiah. Eh? Hehe.

    Selamat hari lahir Ecad! Semoga menjadi anak yang baik 😍😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa siqah.. orang sekarang nie jenis nak berlumba-lumba aje.. budak pun belum paham lagi ape benda birthday party tu.. huhu..

      thank u auntie siqah atas doanye.. :)

      Delete
  19. Wah ensemnya ECAD. Happy birthday ye semoga jadi anak soleh kebanggaan ibu ayah

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin amin amin.. in shaa Allah.. thank u mama.. :)

      Delete
  20. Alhamdulillah, Ecad bertambah bijak..
    Semoga Ecad membesar dengan sihat dan ceria..
    Akak dulu start celebrate birthday anak bila dia start sekolah Tadika..
    Masa tu dia dia dah faham apa erti birthday celebration dan menjadi memory indah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u auntie atas doanye.. :)

      e'in pun pk macam tu kak.. kalau sekarang nie, die pun bukan paham ape-ape..

      Delete
  21. atotototo comel dia. semoga jadi anak soleh..

    ReplyDelete

jangan komen macam-macam haa.. babap nanti! ^_^v

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI