Monday, January 16, 2017

♥ Nak Dapat Akal Ni ♥

Assalamualaikum..


Sabtu subuh lepas, e'in nak bangun solat, dengar ecad merengek-rengek.. Ingatkan die dah bangun and nak susu.. Sekali tengok, die tengah tido lagi tapi mulut merengek.. Rase dahi, badan pulak, laaaa panas! Demam rupenye anak ibu..


Check suhu die, 37.9.. Terus tuam.. Nasib baik haritu memang e'in ade apply cuti sebab nak balik kampung.. Pagi tu sampai kampung pun ecad dok melepek je.. Bagi makan ubat terus muntah.. Habis sume.. Dah laa tak nak minum susu, tak nak makan.. Petang tu rase badan die, eh makin panas.. Check lagi suhu, 39.0.. Allah tingginye.. Tapi ecad tak meragam banyak laa.. Cume banyak diam and terbaring je.. melekat kat bawah tiakkkkk ibu die je.. Hahaha..


Memang tak pegi klinik pun sebab ubat demam die still banyak lagi.. Esoknye, check suhu die lagi.. Alhamdulilllah kurang dah, 37.1.. Tapi still bagi makan ubat and tuam.. Siang tu dah riuh balik laa mulut die.. Cakap kuat-kuat, ketawa-ketawa.. Hihi..


 Muke budak demam.. Huhu..


Orang cakap baby kalau demam ke, tu maknenye nak beralih bulan.. Nak dapat akal.. Nak bijak ape laa ye anak ibu lepas nie.. Get well soon hero ibu!

34 comments:

  1. A'ahlah E'in selalu dikata gitu kata anak nak tambah akal
    Moga cepat sembuh ye sayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. ecad dah sihat dah.. hihi

      Delete
  2. MOga cepat sembuh ye budak tecik... Budak pandai ni..

    ReplyDelete
  3. alolooo cian.. budak comel ni demam nak dpat akal ye...
    GWS ye budak comel...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.. ecad dah sihat.. :)

      Delete
  4. alooo dh baik ke demam tu?? tak lama mcm kerenah ada. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah baik dah auntie.. nanti tak lame lagi makin pening ibu die.. hihi

      Delete
  5. ōbaby macam tu la. sementara nak besor, nak kuattt...

    bertabahlah ya mak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak.. tapi tu laa.. hati mak tisu sikit.. kekadang rase kesian sangat sampai nak nangis.. huhu..

      Delete
  6. alololo cian nyer dia...cpt2 sembuh ya comel...

    ReplyDelete
  7. nasib baik sekejap je demam ecad ni..kalau lama risau kan..kita mmg kena rajin tuam dan basahkan badan dia..mmg tak leh tdo kalau anak demam kan..huhu..

    mmg org dulu2 cakap nak beralih bulan..tak pun nak tmbuh gigi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betu tu kak.. kite memang tak boleh tido.. die asek merengek, tak selesa.. belum nak tumbuh gigi kot sebab bayang-bayang putih pun takde lagi kat gusi die.. haha

      Delete
  8. alolo.. gws baby! Nak dpt akai ni.. =) smga membesar dgn sihat!

    ReplyDelete
  9. smoga cepat sembuh ecad, insyallah mbesar jadi ank yg soleh kpd org tua amin ! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin amin amin in shaa Allah.. terima kasih di atas doanye.. :)

      Delete
  10. Nasiblah kejap je demamnya ye Ein. Anak akak dulu, selagi tak bawak klinik demam tak kebah huhu...nak kena upah bawak jumpa doktor jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi anak akak tak susah makan ubat kan? ecad susah.. huhu

      Delete
  11. Siqah pun selalu dengar camtu. Kalau baby demam nak beralih bulan dan dapat akal. Hehe. Comelnya anak e'in. Semoga membesar dengan baik 😍😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks siqah.. ecad dah sehat dah.. hihi

      Delete
  12. org kata demam nak dpt sesuatu or beralih bulan ni.. hehe

    ReplyDelete
  13. Btol btol. Nk tumbuh gigi, nak try benda baru :) Budak pandai niii ..

    ReplyDelete
  14. Uwais dulu kalau nak dapat akal dia cery bery. Furqan ye bila nak dapat akal dia demam huuuu

    ReplyDelete

jangan komen macam-macam haa.. babap nanti! ^_^v

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI