Monday, April 2, 2018

♥ Eagle Ranch Resort, Port Dickson ♥

Assalamualaikum..


EAGLE RANCH RESORT, PORT DICKSON | Baru-baru nie e'in join Family Day untuk Ex club keta yang asben e'in penah join dulu.. Yang join semua yang dah berkahwin, dah keluar dari club tu haa.. Sebenarnye lepas kawen 2 tahun lepas, asben memang dah tak nak join lagi club tu and e'in pun memang tak nak die join mane-mane club keta.. Nak babit ape-ape pun e'in tak suke.. Mase bujang boleh laa..


Kitorang pilih tempat nie memandangkan kat Melaka banyak dah fully booked.. Actually tak banyak benda nak cite sebab tak sempat pun nak snap snap gambar.. Tapi takpe laa kite cite ape yang ade je..


Nie bilik penginapan kitorang yang seramai 10 keluarga.. Bandwagon je yang cukup, yang lain fully booked..


Jangan tanye gambar dalam bilik sebab takde! Hahaha.. Tempat nie sesuai untuk buat Team Building sebenarnye sebab banyak aktiviti lasak yang korang boleh buat kat dalam nie.. Antaranye,


Paintball




Gokart



Bukan dua nie je taw.. Ade flying fox, volleyball, horse riding and kalau korang buat team building, dapat laa main kayak, etc..


Kat sini jugak ade swimming pool.. Ramai orang yang jage and kalau korang pakai t-shirt, jangan harap dapat terjun pool.. Padahal kat tempat lain okay je kalau kau pakai t-shirt..


Mak mak kena laaaa layan anak-anak sebab bapak bapak dah lari terjun dulu kat pool dewasa..


Baru balik dari sini memasing dah plan nak pegi tempat lain dah.. Pening mak! Haha..


Kitorang menginap 2 hari 1 malam.. Pakej termasuk breakfast.. Overall breakfast okay sangat walaupun tak banyak menu.. Yelaa sesuai dengan bajet laa kan.. Menuacam biase, nasi lemak, bubur nasi, roti, buah, kacang panggang, cereals, kopi, teh, fresh orange..


Kalau korang ade yang nak buat team building atau nak bercuti dengan family, boleh laa bukak laman web dorang di:

www.eagleranch.com.my


Mesti laa kena ade gambar kami bertiga.. Bertiga dulu okay buat masa sekarang.. Jangan tanye lagi bile nak tambah.. Haha..


P/s: E'in dah benti keja dah.. Buat masa nie e'in duduk rumah dulu sambil cari keja lain.. Bukan fully housewife pun.. Hihi.. Tapi e'in tengah cari kursus jahit langsir.. Mane laa tahu takde rezeki dapat keja lain, kite boleh amek upah jahit langsir.. Hihi..









22 comments:

  1. Tak pernah pergi lagi tempat ni walaupun dekat jer dengan somban hehehe
    Wah! ramai dan meriah nampaknya.

    ReplyDelete
  2. penah jg ke sini tp x menginap pn... cuma tgk2 je kawasan sekitar sbb nmpk menark

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menarik sebab boleh buat macam-macam aktiviti.

      Delete
  3. inshaAllah, nanti bole kita hantar tempahan langsir dkt eina :D

    ReplyDelete
  4. Memang banyak resort menarik kat area PD ni.
    Sedia duit ajolah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu pakcik WP. Takut tiap-tiap tahun holidat kat PD je. Haha.

      Delete
  5. Janji ank boleh mndi hehe Belajar jahit ok gk tu silap2 lg masyuk dr keje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu laa. Pool yang paling penting. Haha. InsyaAllah baru nak mencuba jahit.

      Delete
  6. nampak macam menarik pula eagle ranch nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menarik hans. Banyak aktiviti boleh buat.

      Delete
  7. wah mcm menarik tempat ni, masuk dlm wishlist siap2. hee

    ReplyDelete
  8. Tak pernah masuk lagi sini even selalu nampak.

    ReplyDelete

jangan komen macam-macam haa.. babap nanti! ^_^v

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI